Struktura OKECHAMP Group

ZAKŁAD PRODUKCJI OKRYWY KAMIEŃ

Produkcja okrywy w Kamieniu, Polska – OKECHAMP S.A.:​

  • produkcja dostosowana do potrzeb w oparciu o różne kompozycje torfów pochodzących z trzech własnych kopalni torfu oraz torfów wysokich ze Skandynawii i krajów nadbałtyckich
  • produkcja oparta na wyselekcjonowanych surowcach
  • proces technologiczny poddawany jest ścisłej kontroli laboratoryjnej (jakość okrywy, właściwości fizyczne torfów, zawartość materii organicznej, pojemność wodna, odczyn pH, zasolenie, popielność, porowatość, itp…)
  • produkty charakteryzuje wysoka, powtarzalna jakość

  • oferujemy doradztwo specjalistów europejskich firm konsultingowych w branży pieczarkarskiej

ZAKŁAD PRODUKCJI PODŁOŻA BORUCINO

Zakład Produkcji Podłoża w Borucinie, Polska – OKECHAMP S.A.:

  • produkcja najwyższej jakości podłoża fazy III
  • zlokalizowany w regionie zwanym „zielonymi płucami Polski”
  • nowoczesny, wybudowany z zastosowaniem autorskich technologii
  • surowce do produkcji (kurzak, słoma, woda) wolne od strukturalnych zanieczyszczeń
  • inwestycja zmierzająca do prowadzenia pełnego procesu mieszania surowców w zamkniętych pomieszczeniach, co zapewni mniejszą emisję nieprzyjemnych dla otoczenia zapachów

PIECZARKARNIE BORUCINO

Pieczarkarnie w Borucinie, Polska – OKECHAMP S.A.:

  • produkcja ręcznie zbieranych, najwyższej jakości 1. klasy i 2. klasy pieczarek oraz mechanicznie zbieranych pieczarek klasy P&S do przetwórstwa
  • w pełni klimatyzowane hale uprawowe umożliwiające całoroczną produkcję
  • nowoczesne obiekty wyposażone w najnowszą technologię
  • produkcja zgodna ze standardami ISO 22000 oraz GlobalGap
  • pieczarkarnie znajdują się w regionie zwanym „zielonymi płucami Polski”

ZAKŁAD PRZETWÓRCZY GRODZISK WLKP.

Przetwórstwo pieczarek i warzyw w Grodzisku Wlkp, Polska – OKECHAMP S.A.:

  • produkcja najwyższej jakości przetworzonych pieczarek w słoikach i puszkach
  • produkcja najwyższej jakości warzyw przetworzonych
  • nowoczesna fabryka przetwórstwa pieczarek i warzyw usytuowana w centralno- zachodniej Polsce
  • produkcja „out of fresh”
  • produkcja zgodna ze standardami IFS, HACCP, BRC, ISO 22000, regulacjami NON GMO, Halal oraz FDA
  • właściciel marki OLE! – wiodącej marki, o ugruntowanej pozycji w Polsce
  • przetwórstwo importowanych warzyw, m.in.: suszone pomidory, kapary, oliwki, cebulki
  • doświadczony eksporter do krajów Unii Europejskiej oraz na światowe rynki

ZAKŁAD PRZETWÓRCZY W VELDEN

Nowoczesny Zakład Przetwórstwa pieczarek w Velden, Holandia – OKECHAMP B.V.:

  • najwyższej jakości przetworzone pieczarki różnych klas, w puszkach i słoikach
  • produkcji pieczarek „ out of fresh”
  • proces produkcji zgodny z najwyższymi normami i standardami takimi jak IFS, BRC, Halal, Kosher, Organic, standardy certyfikatu NOP i akceptowany przez FDA proces produkcji
  • właściciel marki Lutèce
  • doświadczony eksporter do krajów UE i na całym świecie

PRODUKCJA OKRYWY - SUROWCE

  • firma należąca do grupy OKECHAMP skupiająca swoją działalność na pozyskiwaniu terenów do eksploatacji surowca do produkcji okrywy
  • jedyny zaufany dostawca surowców do produkcji okrywy dla OKECHAMP
  • regularne dostawy surowców do produkcji okrywy do Niemiec ( również przygotowanej pod produkcję brązowych pieczarek)
  • export stanowi ponad 30% produkcji